Prune Deshidradate

Daca esti in cautarea unor fructe de sezon care au multiple beneficii prunele sunt cele de care ai nevoie. Pe langa faptul ca sunt fructe gustoase ele te ajuta sa iti mentii corpul si mintea sanatoase. Prunele sunt o importanta sursa de vitamina A, vitamina C, vitamina K, fibre si potasiu.

Atat prunele proaspete cat si cele uscate contin doi fitonutrienti puternici denumiti neoclorohenic si acid clorogenic care au calitati puternic antioxidante si distrug radicalii liberi care pot ataca rapid celulele umane. De asemenea, fenolii si alti compusi benefici din prune au rolul de a proteja stratul natural de grasimi care compun neuronii din creierul uman.

Un alt avantaj reprezentat de prine este faptul ca pot spori cu succes capacitatea de absorbtie a fierului datorita continutului de vitamina C. Prunele au foarte bune proprietati energizante mai ales datorita continutului natural de zahar. In plus, prunele mai sunt laudate si pentur ca pot sa alunge oboseala sau senzatia de stres dar si pentru ca sunt un aliat de incredere pentru cele mia multe functii intestinale.