Prune Uscate

Prunele uscate sunt bune pentru a fi introduse in regimurile de slabit dar nu trebuie sa abuzati de ele. Consumand in mod regulat cel mult 5 prune in fiecare zi veti observa unele schimbari fundamentale in organism. Nutritionistii ofera mai multe informatii pentru persoanele care vor sa stie mai multe despre prunele uscate. Multe doamne refuza sa consume prune pentru ca sustin ca acestea isi pied fitonutrientii si vitaminele esentiale dar adevarul este de fapt altul: prunele uscate isi mentin valorile nutritionale si daca sunt bine ingrijite, pot sa le potenteze.

Dupa doar cateva prune uscate consumate pe zi, chiar daca nu se vede celulele sunt mult mai energice si mai vesele decat in mod normal.

Acest lucru se datoreaza continutului ridicat de fitonutrienti denumiti acizi neocolorogenici si clorogenici. In prunele uscate sunt fenolii, substantele cu proprietati antioxidante puternice.

Prunele uscate au un continut foarte important de potasiu si au rolul de a opri raul facut de oxigen in celulele noastre. Potasiul este un mineral esential care ajuta la protejarea contra afectiunilor cardio vasculare.

Prunele regleaza cu succes nivelul de zahar din sange

Prunele uscate au in compozitie fibre solubile in apa care ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange. Toate aceste fibre sunt foarte bune pentru a preveni si trata diabetul de tip 2.

Fiecare pruna uscata are rolul de a reduce riscul de formare a cancerului la san cu 1%. Daca doar intr-o saptamana consumati 10 prune uscate veti reduce riscul de aparitie a cancerului mamar cu aproximativ 10%, conform studiilor care implica 50000 de femei din SUA.

Prunele uscate asigura o digestie usoara

Prunele uscate pot sa fie consumate pentru o digestie usoara si pot preveni constipatia in ciuda tuturor aparentelor.

Iti recomandam sa consumi fructe uscate si in special prune cu moderatie. In momentul in care tineti o dieta si vreti ceva dulce va recomandam sa consumati cateva fructe uscate, iar prunele sunt cea mai buna optiune.